Zsiráftorta

Állati jól hangzik a neve, jól is néz ki, miért ne tenne próbát vele?

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 személyre
25 dkg liszt + a formába 1 csomag sütőpor 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 tojás 1,5 dl étolaj 1,25 dl gyümölcsös ivójoghurt + egy kevés (ízlés szerint) vaj a formába 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez: 2,5 dl tejszín 7,5 dkg porcukor 1 csomag zselatinfix 3 dl gyümölcsös ivójoghurt (ízlés szerint)

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet a sütőporral egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojást, az olajat és a joghurtot, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük (kb. 3 perc). Azután a tészta kétharmadát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott és kilisztezett 24x26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.

2. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, kevés ivójoghurttal hígítjuk, majd egy kanállal pacaszerűen a világos színű tésztára kenjük, és a sütőben 30-35 percig sütjük. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni.

3. A krémhez a hideg tejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és azzal kemény habbá verjük. A joghurtot hozzákeverjük a felvert tejszínhez, és a még híg krémet a hűtőbe tesszük.

4. Amikor a tortalap kihűlt, középen kettévágjuk, az alját megkenjük a már szilárdulófélben lévő krémmel, majd rátesszük a tetejét, és a tortát néhány órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
25
Tetszett?Szavazzon rá!