Az íróknak nemcsak a határidőkkel

Értékelje a viccek, és nézze meg, másoknak tetszett-e!
59%
41%

Az íróknak nemcsak a határidőkkel és a kukacoskodó szerkesztőkkel kell megküzdeniük. Megjelenés után még be is kell utazniuk a fél világot, hogy népszerűsítsék a könyvüket, és ez néha megpróbáltatásokkal jár.

Anyámnak mindig megvolt a maga véleménye a munkámról, és nem okvetlenül csupa jó. Egyszer bemutatta az egyik könyvemet az Amazonon, és az öt csillagból hármat adott rá.
Rick Moody író

Az előadóterem zsúfolásig megtelt. A közismert írónő az előadása felénél tartott, amikor hányingere lett. Nyugodt hangon bejelentette, hogy a leírt szöveg néhány oldalát az öltözőben felejtette, a táskájában. Lassú léptekkel kiment a színpadról, majd amikor már nem láthatták, berohant a mosdóba, és az ezzel járó hangok kíséretében öklendezett. Alig egy perc múltán belépett valaki a mosdóba, és megmondta neki, hogy bekapcsolva maradt a csiptetős mikrofonja.
Michael Ondaatje regényíró

Az egyik felolvasásom közönsége egyetlen főből állt. – Nagyon örülök, hogy itt van – mondtam a barátságos embernek, miután már vagy húsz perce beszélgettünk. – Képzelje el, milyen szörnyű lett volna, ha senki nem jön el.
– Nos, az a helyzet – vallotta be az illető –, hogy az én feladatom lett volna bemutatni magát.
Jonathan Coe regényíró