A mérnök, a könyvelő, a kémikus és a hivatalnok

Értékelje a viccek, és nézze meg, másoknak tetszett-e!
60%
40%

A mérnök, a könyvelő, a kémikus és a hivatalnok azzal dicsekszik egymásnak, milyen okos a kutyája. A mérnök odahívja a kutyáját: – Szögmérő, mutasd meg, mit tudsz! – A kutya tollat, papírt hoz, rajzol egy kört, egy négyzetet és egy háromszöget. Mindenki elismeri, hogy okos.

Aztán a könyvelő szólítja a kutyáját: – Logarléc, mutasd meg, mit tudsz! – Az eb kimegy a konyhába, és tizenkét süteményt kitesz négy tányérra, mindegyikre hármat. Mindenki csodálkozik.

A kémikus így szól: – Kémcső, mutasd meg, mit tudsz! – A kutya kivesz a fridzsiderből egy liter tejet, fog egy két és fél decis bögrét, beletölt pontosan két deci tejet úgy, hogy egy cseppet sem önt mellé. A többiek mind méltányolják teljesítményét.

A hivatalnok is felszólítja a kutyáját: – Kávészünet, mutasd meg, mit tudsz! – Kávészünet megeszi a süteményt, megissza a tejet, elrágcsálja a papírt, bejelenti, hogy eközben megsérült a szája, panaszt tesz a nem megfelelő munkahelyi körülmények miatt, kártérítési igényt nyújt be, és elvonul fizetett betegszabadságra.