Szálkakihúzás egyszerűen

Nem feltétlenül van szükség csipeszre, szerencsére akad pár más eszköz, amely megkönnyíti a műveletet

Növényi olaj Áztassa az ujját pár percre növényi olajba! A megpuhult bőrből könnyebben ki tudja húzni a szálkát.

Jégkocka Némely szálka kiszedéséhez fájdalmas bányászmunkára van szükség. Első lépésként szorítson egy jégkockát a szálka helyére, hogy a környező részek elzsibbadjanak. Ez a trükk különösen a kisgyerekes szülőknek tesz jó szolgálatot.

Fokhagyma Tegyen egy szelet fokhagymát a szálkára, és rögzítse sebtapasszal vagy ragasztószalaggal. A fokhagyma gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően mérsékli a duzzanatot, és megkönnyíti a szálka kihúzását.

Ragasztó Kenjen folyékony ragasztót a bőrre ott, ahol kiáll a szálka vége, majd várja meg, hogy teljesen megszáradjon. A megkeményedett ragacs rátapad a szálkára, így egyszerűen kihúzhatja.

Víz Áztassa az érintett területet kb. 10 percre meleg vízbe. A szálka ettől felduzzad, és könnyebben kiszedhető.

Ragasztószalag Fedje be a sebet ragasztószalaggal, és finoman nyomkodja meg. Ahogy lehúzza a ragasztót, jó eséllyel a szálka is kijön vele.

Szódabikarbóna Keverjen össze körülbelül egy bögrényi meleg vizet és szódabikarbónát. Áztassa benne a gyulladt ujjat naponta kétszer 10-15 percig.

Tű Előfordulhat, hogy tűre lesz szüksége, hogy ki tudja szabadítani a bőre alól a szálkát. Láng fölé tartva sterilizálja a tűt, majd a hegyével óvatosan emelje ki a szálka kiálló végét.

Szalonna Lágyítsa meg a bőrt a seb körül egy darabka szalonnával vagy más zsiradékkal, így a szálka könnyebben kicsúszik a helyéről.

Vote it up
300
Tetszett?Szavazzon rá!