Takarítási trükkök

Az alábbi praktikákkal még olyan eldugott helyeken is eltüntetheti a piszkot, ahol korábban elképzelhetetlennek tűnt, például a táskájában

A retikül belseje
Egy hengeres szöszeltávolítóval dörzsölje végig a kistáska belsejét – a hengerre rá fog ragadni minden piszok, de még a kipotyogott aprópénz is.

Piszkos redőny
Mártson meg egy zoknit azonyos arányban elkevert ecetes vízben. A zoknit ezután kifordítva húzza a kezére, és így mossa le a redőnyt. Segíthet a patikai alkohol is.

Elhanyagolt tévéképernyő
Összegyűlt a por a plazmatévé, esetleg a számítógép monitorján? Egy kávéfilterrel egyszerűen letisztíthatja ezeket!

Túlzsúfolt mosogatótálca
Csíptessen egy iratcsipeszt a mosogatószivacs rövidebb oldalára, és mint lábakra állítsa rá a csipeszre a szivacsot, hogy az így száraz és tiszta maradjon, ha nem használja. A mosogatótálca tisztításánál bevált a nagy szemcsés só is.

Állatszőr-szörnyűségek
Egy szőnyegből könnyedén kiszedheti az állatszőrt, ha végigmegy rajta egy ablaklehúzóval – annak gumis vége kihúzza a szőrszálakat a szőnyeg anyagából. Ha nincs otthon ablaklehúzó, tegyen próbát gumikesztyűvel.

Poros ruhák
Egy tiszta rongyot lyukasszon át a közepén, és húzza rá a vállfa akasztójára, hogy megvédje a szép ruhákat a leszálló portól.

Az a csúnya gyűrű a vécécsészében
Dobjon a vécébe egy aszpirines pezsgőtablettát, és hagyja állni mintegy 20 percig, mielőtt lehúzná! A tabletta savtartalmának köszönhetően el fogja tüntetni a szennyeződést. Bevált szer a bórax és a citromlé keveréke is.

A mosogatógépben összetörő üvegek
Egy befőttesgumival rögzítse a borospoharakat a mosogatógép rácsához, hogy ne izegjenek-mozogjanak, és koccanjanak össze más edényekkel a gép működése közben.

Kényelmetlen vödör
Sehogy sem fér oda a vödör a csap alá? Egy söprű vagy egy felmosó leszedhető, üreges nyelével egyszerűen és fröcskölés nélkül átvezetheti a vizet a csapból a vödörbe!

Szennyes kávédaráló
Ha nemcsak kávét, hanem például fűszereket is őröl a kávédarálóval, utána daráljon le vele egy marék gabonapelyhet vagy főzetlen rizst – 30 másodperc alatt eltüntetheti a fűszerekből hátramaradt szagokat, és főzheti is a következő kávét.

Rendetlen fiókok
Próbálja meg inkább vertikálisan rendezni a dolgait: az összehajtogatott ruhákat is függőlegesen tegye be a fiókba, hogy átláthatóbb legyen, és könnyebben megtalálja, amire épp szüksége van.

Ragadós gyertya
A mocskos gyertyát dugja egy harisnyába, és így görgesse fel-alá egy asztalon. A nejlon finom anyaga anélkül tisztítja le a viasz felületét, hogy beleragadna.

Vote it up
274
Tetszett?Szavazzon rá!